Aurinkosuojaus on tärkeä osa rakennuksen energiansäästöä

Energiansästöön etsitään koko ajan uusia keinoja ja aurinkosuojauksen merkitys tällaisena keinona tulee myös aina huomioida. Jokaiseen rakennukseen ja jokaiselle käyttäjälle sopivia aurinkosuojajärjestelmiä on ollut olemassa jo pidemmän aikaa ja asiasta tiedetään paljon. Kaikki tuotteet valmistetaan aina mittatilaustyönä asiakkaan tarpeiden mukaan. Alan ammattilaiset auttavat toimivan järjestelmän suunnittelussa ja toteutuksessa.

Aurinko tuo mukanaan valoa ja lämpöä.  Asunnoissa tuo lämpö tulee sisään helpoiten ikkunoista. Auringonpaiste on muuttuva tekijä, se joko paistaa tai ei. Eri vuoden- ja vuorokaudenaika vaikuttaa merkittävästi auringosta saatavan energian määrään tai suojautumistarpeeseen.  Kun aurinko lämmittää huoneen sisäilmaa on tämä tiettyyn pisteeseen asti miellyttävää, mutta pian huone muuttuu liian kuumaksi. Tällöin tarvitaan viilennystä.

Terveellisessä ja viihtyisässä tilassa lämpötila ei kohoa yli 23 °C.  Usein tällainen, mukava sisäilma saavutetaan yksin aurinkosuojauksen keinoin ilman erillistä jäähdystystarvetta. Auringon valon hallinta on tärkeää myös huoneen valaistuksen kannalta. Luonnonvaloa oikein hyödyntämällä huoneistoon luodaan mielyttävä valaistus viihtymisen, työnteon ja terveyden kannalta. Automaattinen, asukkaan tarpeet huomioiva aurinkosuojaus on talon julkisivun energiafiltteri.

Ulkopuoliset aurinkosuojaratkaisut

 

Ikkunamarkiisi Liukuvarsimarkiisi Terassimarkiisi Julkisivukaihdin
Screenkaihdin Sälerullain Katosmarkiisi Korimarkiisi

 

Sisäpuoliset aurinkosuojaratkaisut

Rullakaihdin Sälekaihdin Plissékaihdin Laskoskaihdin
Pystylamellikaihdin Pehmeät verhot