Aurinkosuojaus on olennainen osa matalaenergiarakentamista

 

Aurinkosuojaus on avainasemassa, kun pyritään parantamaan olemassa olevien rakennusten energiatehokkuutta ja päivänvalon hallintaa sekä kehittämään uusien rakennusten matalaenergiasuunnittelua. Aurinkosujausteknologiaa ei ole hyödynnetty tarpeeksi, vaikka sillä on suuri vaikutus energiankulutuksen vähentämiseen ja rakennetun ympäristön hiilijalanjäljen pienentämiseen samalla, kun se parantaa asumismukavuutta aina sopivan huonelämpötilan ja luonnonvalon muodossa. Aurinkosuojausteknologian käyttö tulisi huomioida jo rakennusten varhaisessa suunnittelu- sekä saneerausvaiheessa.

 

AURINKOSUOJAUS RY

on perustettu vuonna 1980 ja se on kaikkien Suomessa toimivien aurinkosuoja-alan yritysten yhteinen etujärjestö.

Sisäpuoliset aurinkosuojat

aurinkosuoja on parhaimmillaan, kun halutaan vaikuttaa sisävalaistuksen laatuun ja häikäisyn estoon kaikissa sääolosuhteissa. Nykyaikaisilla teknisillä ratkaisuilla saavutetaan myös erinomaisia lämpöteknisiä etuja.
Paras energiataloudellinen ja käyttäjäystävällinen ratkaisu saavutetaan yhdistämällä ulko- ja sisäpuolinen aurinkosuojaus käyttäjän toiveiden mukaan toimivaksi optimaaliseksi kokonaisuudeksi.

 

Ulkopuoliset aurinkosuojat

varjostavat erittäin tehokkaasti ja pysäyttävät lämpösäteilyn rakennuksen ulkopuolelle. Tämän vuoksi ne säästävät energiaa ja viilentävät sisätiloja suojausratkaisuista tehokkaimmin.